Trouwen op het strand? Dit zijn de voor- en nadelen

Trouwen op het strand

Als je verloofd bent en een bruiloft aan het plannen bent, bestaat de kans dat je graag in je eigen provincie wilt trouwen. Mocht je in Zuid-Holland wonen, dan heb je qua trouwlocaties eindeloos aan mogelijkheden. Zo kun je als je op zoek bent naar een trouwlocatie kijken naar trouwlocaties in Rotterdam, maar kun je ook op zoek naar een mooie plaats aan de kust. Lijkt het jou tof om te trouwen op het strand? Dan heb je in deze provincie genoeg mogelijkheden. Trouwen op het strand heeft zowel voor- als nadelen en het is goed om hiervan op de hoogte te zijn voordat je een keuze maakt. Wij zetten ze hieronder voor je op een rij!

De voordelen van trouwen op het strand

Je hebt ongetwijfeld al wel eens foto’s voorbij zien komen van een prachtige strandbruiloft. Als jij dit helemaal ziet zitten, kan dit zeker iets zijn om te overwegen. Een bruiloft op het strand heeft namelijk meerdere voordelen.

Prachtige foto’s

Een van de voordelen van trouwen op het strand is het feit dat je prachtige foto’s kunt maken. Als het mooi weer is op de trouwdag, kan dit echt schitterende foto’s opleveren. Zorg er wel voor dat je hier een goede fotograaf voor inschakelt, zodat je echt het maximale uit je trouwfoto’s kunt halen. Met het strand als achtergrond zorg je ongetwijfeld voor bijzondere foto’s, waar je jouw hele leven nog met veel plezier op terug kunt kijken.

Ceremonie op het strand

Dicht bij de natuur

Een reden om voor trouwen op het strand te kiezen, is omdat je dicht bij de natuur bent. Als natuurliefhebber is er niets mooiers dan trouwen in de natuur. Mocht je gek zijn op het strand, dan is dit de ultieme locatie voor jouw bruiloft. Lekker met je voetjes in het zand terwijl je op de achtergrond geniet van het geluid van de zee: je wordt zo helemaal één met de natuur!

Veel keuze uit trouwlocaties

Wat ook een voordeel is aan trouwen op het strand is dat er veel leuke trouwlocaties beschikbaar zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gezellige strandpaviljoens of beachclubs, die zowel geschikt zijn voor een ceremonie als voor het feest. Zulke trouwlocaties aan het strand kunnen jou en je partner een onvergetelijke dag bezorgen. 

Je kunt een zomers thema gebruiken

Waarom je ook voor trouwen op het strand zou moeten kiezen? Omdat je op deze manier voor een zomerse dresscode kunt gaan. Als iedereen zich aan deze dresscode houdt, kan dit zorgen voor mooie beelden. Niet alleen qua kleding kun je gaan voor een zomers thema, maar dit kun je uiteraard ook gebruiken in de decoratie. Een zomers thema past perfect bij een strandbruiloft, wat het plaatje compleet maakt.

Beach wedding

De nadelen van trouwen op het strand

Nu je weet wat de voordelen van trouwen op het strand zijn, is het ook goed om te weten welke nadelen hieraan verbonden zijn. Een strandbruiloft heeft namelijk ook nadelen. Hier vertellen we je hieronder meer over.

Kans op slecht weer

Het grootste nadeel van trouwen op het strand is natuurlijk dat er een kans is op slecht weer. In de zomermaanden heb je in Nederland tenslotte geen garantie op mooi weer. Als je slecht weer hebt op je trouwdag op het strand, kan dit vervelend zijn. Niet alleen voor de foto’s, maar ook omdat je dan echt het grootse gedeelte van de dag binnen op een trouwlocatie moet doorbrengen. Nat zand, harde wind en vieze kleding: het is natuurlijk niet fijn. Dit is dus zeker een nadeel waar je van tevoren geen invloed op hebt.

Minder privacy

Wat ook een nadeel kan zijn aan een strandbruiloft, is dat je minder privacy hebt. Als jij het belangrijk vindt om privacy te hebben, is het strand misschien niet de ideale plek voor jouw bruiloft. Als je trouwt op het strand en het is mooi weer, is de kans namelijk groot dat er ook veel andere mensen zijn. Mocht je liever niet in het middelpunt van de belangstelling staan, kan het slim zijn om het grootste deel van de dag door te brengen in een strandpaviljoen of beachclub of om voor geen strandbruiloft te gaan.

Trouwfeest op het strand

Toegankelijkheid

Wat niet fijn is aan het strand, is dat het niet voor iedereen even toegankelijk is. Voor bruiloftsgasten die bijvoorbeeld slecht ter been zijn kan het strand minder prettig zijn. Lopen op het zand is ook niet voor iedereen even fijn en het is ook mogelijk dat je meerdere keren de trap op moet lopen. Om het toegankelijker te maken voor je gasten, kan het een idee zijn om bijvoorbeeld planken neer te leggen.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen heeft een strandbruiloft dus zowel voor- als nadelen. Weeg deze tegen elkaar af, zodat je kunt bepalen of het iets voor jou en je partner zou kunnen zijn.

Leuke adresjes

De Theetuin

De Theetuin

idyllische trouw- en feestlocatie aan het water
Crystal Cocktails

Crystal Cocktails

Geeft jouw huwelijksfeest net dat beetje extra's!
2Marry

2Marry

Saskia Offerhaus - zelfstandig trouwambtenaar
Moments by Naomi

Moments by Naomi

best wedisson award 2023
Perfect Moments Photography

Perfect Moments Photography

bruidsfotograaf voor pure momenten!

Ook interessant

Jullie trouwdag in stijl

Jullie trouwdag in stijl

Wie zit waar tijdens de huwelijksvoltrekking

Wie zit waar tijdens de huwelijksvoltrekking

Sleur en trends in trouwlocaties

Sleur en trends in trouwlocaties
Bezoek ook de website:

Trouwen in Zeeland

Volg ons op social media