Kinderen op je bruiloft

Kinderen op je bruiloft

Kinderen kunnen heel gezellig zijn, maar je moet er rekening mee houden dat het ook de andere kant op kan gaan. Het is een lastige beslissing om deze jonge gasten wel of niet uit te nodigen. Natuurlijk wil je geen gebrul en gehuil tijdens de cceremonie, want het is immers jullie dag... Mocht je toch kinderen uit willen nodigen op jullie bruiloft, zorg dan voor leuke activiteiten. Het hoeft natuurlijk geen kinderfeestje te worden, maar als de kinderen rustig en tevreden zijn, zijn de ouders en jullie als bruidspaar het ook! Alle kinderen moeten goed vermaakt worden, zo kan iedereen van deze speciale dag genieten. Op deze pagina hebben wij enkele suggesties voor je op een rijtje gezet zodat alle gasten, jong en oud, het naar hun zin hebben op de bruiloft. 

Zorg voor vermaak

Zorg ervoor dat alle kinderen, van verschillende leeftijden, zich vermaken tijdens jullie trouwdag. De activiteiten die je wilt verzorgen, moeten passend zijn voor de juiste leeftijd. Kleurpotloden, wasco en papier is leuk voor de kleintjes, maar ook de oudere kinderen kunnen zich hier prima mee vermaken. De oudere kinderen vinden een photobooth ook een te gekke toevoeging aan de bruiloft! Wanneer je voor vermaak zorgt, hebben de kids ook het gevoel dat ze er echt bij horen. Ze kunnen bijvoorbeeld een leuke felicitatieposter of gigantische trouwkaart maken. Tegenwoordig heb je kant en klare pakketten voor de kinderen met leuke knutselspullen. De activiteiten moeten niet alleen aangepast worden aan de leeftijd, ook jongens en meisjes zijn heel verschillend. Maak het makkelijk voor jezelf en kies voor een activiteit wat zowel jongens als meisjes leuk vinden. 

Kinderen knutselen op bruiloft

Een kinderoppas of nannyservice

Wij raden je zeker aan om een kinderoppas of nanny in te schakelen voor de kids. Misschien dat iemand uit je omgeving deze taak op zich wil nemen? Zo niet, dan kun je latijd informeren bij familie of kennisen of zij iemand kennen die het leukt lijkt om dit te doen. Een oproep onder je vrienden of volgers via Facebook of Instagram kan wonderen doen. Wanneer je alles tot in de puntjes geregeld wil hebben, kun je het beste een nanny inhuren. Er bestaan bedrijven met ervaren nanny's om kinderen te vermaken tijdens bruiloften en andere partijen. Zij kunnen werkelijk alles uit handen nemen! Je hoeft dus zelf geen knutselspullen o.i.d. te regelen, zij regelen nameijk alles en naast ervaring zorgen ze ook voor de benodigde materialen. Zo hebben de ouders van de kids en jullie als bruidspaar gene om kijken naar de kinderen op de bruiloft.

Creëer een aparte ruimte voor de kids

Wanneer je veel kinderen voor de bruiloft hebt uitgenodigd, is het verstandig om deze jonge gasten een eigen ruimte te geven. Veel feestlocaties zijn hiervoor geschikt en beschikken over een leuke, aparte ruimte voor de kinderen. Een aangrenzende kamer zou perfect zijn als die beschikbaar is, omdat de kinderen dan dichtbij hun ouders kunnen zijn. Er zijn zelfs ruimtes die beschikken over een TV, de kleintjes, maar ook de grotere kinderen kunnen hier bijvoorbeeld een film kijken. Zet hier eventueel ook wat spelletjes of speeltoestellen neer. Ook kun je wat verkleedkleren regelen, elk kind houdt toch van verkleden? Met zo'n aparte ruimte moet er natuurlijk wel iemand zijn die toezicht houdt. Dit kan bijvoorbeeld een familielid zijn, maar zoals we al eerder aangaven, kun je hier ook iemand voor inhuren. Of wat dacht je van een entertainer op je bruiloft zoals een ballonnenclown? Iemand die de kids gaat schminken, een goochelaar of iemand die spelletjes met ze gaat spelen. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden te bedenken...

Kinderen spelen op de bruiloft

Kindertafel om op te spelen

Als de bovengenoemde opties te groot zijn voor jullie budget of als jullie gekozen feestlocatie deze mogelijkheid niet biedt, hoef je je nog geen zorgen te maken. Een kindertafel om op te spelen doet vaak al wonderen en kan in de meeste gevallen wel geregeld worden. Maak een speelse tafel voor de kinds met bijvoorbeeld een tafelkleed waar ze op kunnen tekenen. Een paar stiften en potloden en ze kunnen op het tafelkleed gaan tekenen. Of wat dacht je van een snoeptafel waar allerlei lekkernijen op staan in leuke potten en waar ze mooie snoepkettingen van mogen maken. Weet wel, kinderen gaan natuurlijk van de snoepjes eten en van al die suikers worden ze er niet rustiger op, haha! :)

Muziek voor de kids

De bruidstaart aansnijden, de eerste dans en meer van dat soort officiële momenten kunnen wat saai zijn voor de kids. Je kunt bijvoorbeeld als de muziek begonnen is, ook kindermuziek tussendoor laten draaien. Denk bijvoorbeeld aan kabouter plop, of de bekende deuntjes van K3, dat kennen ze vast allemaal! Bij het aansnijden van de bruidstaart kun je de kinderen misschien een cupcake geven die ze zelf kunnen versieren met allerlei lekkernijen. Een sweet table is perfect voor een bruiloft met kinderen. Jullie bruidstaart als middelpunt met daaromheen allerlei verschillende lekkernijen, ook geschikt voor kinderen. 

Sweet table voor de kids

Eten is altijd goed!

Een kindermenu kan natuurlijk niet achterblijven wanneer je kinderen uitnodigt. De meeste kinderen zullen niet genieten van het dure eten wat er geserveerd wordt aan de volwassen gasten. Je kunt geld besparen door de kinderen een kindvriendelijk menu te laten bestellen. Hiermee zul je zien dat ze daar echt van genieten. Verwachten jullie hele kleintjes op het trouwfeest? Dan kun je ervoor zorgen dat er bekers zijn met deksels. De ouders zullen jullie hiervoor zeker dankbaar zijn. Natuurlijk willen zij dat de kids een beetje netjes en schoon blijven, zeker voor de diverse fotomomentjes. 

Wij hopen dat je wat aan bovenstaande suggesties hebt gehad. Geef kinderen het gevoel dat ze erbij horen en dat ze geen bijzaak zijn, dan zullen ook zij een fantastisch feest hebben. Wat misschien nog leuk is om te doen... Op het einde van het feest krijgen de volwassenen meestal een leuk bedankje mee naar huis, zorg ervoor dat de kleintjes ook een leuke goodiebag meekrijgen met wat snoep en/of speelgoed. 

Leuke adresjes

Brasserie de Badmeester

Brasserie de Badmeester

romantische trouwlocatie aan zee
Boca Grandi

Boca Grandi

trouwlocatie op het strand
Full Effect Drive in show

Full Effect Drive in show

bruiloftmuziek op jouw trouwdag
Butik Pastam nl

Butik Pastam nl

cakes & bakes
Autoclassic Trouwautoverhuur

Autoclassic Trouwautoverhuur

exclusief trouwvervoer
Abel.

Abel.

unieke trouwlocatie net buiten Rotterdam
BoothDeluxe

BoothDeluxe

onbeperkt lachen met een photobooth of fotospiegel
Feestgastenboek.nl

Feestgastenboek.nl

de sfeermaker voor iedereen!
Chez Renée Patisserie

Chez Renée Patisserie

bij een bruiloft hoort een prachtige bruidstaart!

Ook interessant

Wie zit waar tijdens de huwelijksvoltrekking

Wie zit waar tijdens de huwelijksvoltrekking

Hipper & Kolfbaan: 4 unieke zalen en een binnentuin

Hipper & Kolfbaan: 4 unieke zalen en een binnentuin

Een onbezorgde trouwdag

Een onbezorgde trouwdag

De nieuwste trends in trouwland

De nieuwste trends in trouwland

Kies je kleur: trouwen met een kleurenthema

Kies je kleur: trouwen met een kleurenthema

De leukste ideeën voor jullie huwelijksbedankjes!

De leukste ideeën voor jullie huwelijksbedankjes!

De traditie van de trouwtaart

De traditie van de trouwtaart

Wat zijn de taken van een weddingplanner?

Wat zijn de taken van een weddingplanner?

De betekenis van het bruidsboeket

De betekenis van het bruidsboeket
Bezoek ook de website:

Trouwen in Zeeland

Volg ons op social media