De zoektocht naar de perfecte trouwjurk

De zoektocht naar de perfecte trouwjurk

Jij bent ten huwelijk gevraagd en hebt natuurlijk volmondig "JA" gezegd. Nu mag jij binnenkort aan ongeveer het leukste onderdeel van de bruiloft beginnen: het uitzoeken van de perfecte trouwjurk. Maar voordat je daadwerkelijk aan jouw zoektocht kunt beginnen, moet er eerst over een aantal zaken nagedacht worden. Wat voor soort bruidsjurk wil je dragen? Wie neem je mee om een trouwjurk uit te zoeken? Wil je wel of geen sluier dragen? Op deze pagina hebben wij een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet. Zo wordt de zoektocht naar de perfecte trouwjurk een stuk gemakkelijker!

Doe eerst inspiratie op

Door je enthousiasme wil je vast meteen naar de bruidswinkel toe vliegen, maar of dat nu zo verstandig is... Wij raden je aan om je eerst te verdiepen in de verschillende bruidsmode merken en modellen. Misschien heeft de bruidsboetiek bij jou om de hoek niet het model of merk die jij voor ogen hebt. Zo'n bezoekje is dan verspilde tijd en energie. Op het internet of via Pinterest of Instagram kun je alvast wat mooie plaatjes van bruidsjurken opzoeken die je vervolgens mee kunt nemen naar de bruidsmodewinkel bij jou in de buurt. Zo krijgen zij een goed beeld van wat jij mooi vindt en kunnen jullie je daar op gaan focussen. 

Trouwjurk uitzoeken

Verschillende bruidsmodemerken

De zoektocht naar de perfecte bruidsmode is toch even wat anders dan het shoppen voor een alledaagse outfit. Je hebt je hele leven waarschijnlijk al uitgekeken naar dit bijzondere moment en gaat natuurlijk niet voor de eerste de beste jurk die je ziet. Er zijn ontzettend veel bruidsmodemerken en alle merken kenmerken zich door iets speciaals, iets wat jou aantrekt. Hou je van romantisch, vintage of past de klassieke trouwjurk meer bij jou? Bekijk de verschillende bruidsmodemerken op je gemak, zo kom je er gauw genoeg achter welk merk jou het meeste aanspreekt. 

Wie neem je mee?

Wanneer je op zoek gaat naar de perfecte trouwjurk, ben je natuurlijk vrij wie je mee wilt nemen. Wij raden je wel aan om niet meer dan 4 personen mee te nemen. Hoe meer mensen je meeneemt, hoe meer meningen er zijn. Dit kan je in de war brengen en zo duurt het alleen maar langer voordat jij de perfecte trouwjurk gevonden hebt. Neem bijvoorbeeld twee vriendinnnen mee en je moeder en/of schoonmoeder. Het belangrijkste is dat de mensen die je meeneemt je kunnen adviseren en hun mening eerlijk durven uit te spreken. 

Trouwjurk passen

Maak een afspraak bij een bruidsmodewinkel

Heb je een bruidsmodewinkel gevonden die de modellen en merken verkoopt waar jij een warm gevoel bij krijgt? Maak dan een pasafspraak. De meeste bruidsmodewinkels werken namelijk uitsluitend op afspraak. Daarbij kunnen ze dan ook de tijd voor je nemen en sta je niet met een stel andere bruiden op een rij te passen. De aandacht gaat volledig naar jou en zo vind jij ook het snelste de perfecte trouwjurk. Bij de eerste pasafspraak zal er voornamelijk worden gekeken naar wat je mooi vindt en kun je diverse bruidsjurken gaan passen. 

Bruidslingerie is de basis van jouw trouwoutfit

Mocht je je droomjurk hebben gevonden, dan wordt de jurk voor jou "op maat" gemaakt en mag je de jurk later nog een keer passen als hij echt helemaal af is. Maar de jurk zit natuurlijk pas echt perfect als er de juiste bruidslingerie onder gedragen wordt. De bruidslingerie is namelijk de basis van jouw trouwoutfit. De lingerie zal dan ook in de eerste pasafspraak gepast worden. Bij een latere afspraak, als je trouwjurk ook daadwerkelijk op maat gemaakt is, kunnen er mooie bijpassende bruidsaccessoires bij gezocht worden. Denk aan een sluier, trouwschoenen, oorbellen, haaraccessoires en meer. Het is maar net wat jij in gedachten hebt en wat perfect bij jouw trouwjurk past. Sla niet door met de accessoires, het moet wel subtiel en stijlvol blijven. 

Belang van goede bruidslingerie

De laatste tip: neem het advies van een professional aan

De medewerkers van een bruidsmodewinkel hebben vaan jarenlange ervaring in het vak en kunnen jou als geen ander adviseren bij het uitzoeken van een prachtige trouwjurk. Het kan zo zijn dat jij een bepaald model in gedacht hebt, maar dat deze jurk jouw figuur niet ten goede laat komen. Luister dan naar het advies van een professional, want zij hebben echt het beste met je voor. De bruid met volle heupen en billen kan bijvoorbeeld geen zeemeermin model dragen. Draag een trouwjurk wat perfect bij je past en goed op je lichaam aansluit. De mooie delen van het lichaam moeten geaccentueerd worden, nietwaar? 

Wij hopen dat bovenstaande tips je geholpen hebben. We wensen je in ieder geval heel veel succes bij het vinden van de perfecte trouwjurk en vergeet vooral niet te genieten van alle voorbereidingen! 

Leuke adresjes

Bruidspaleis Den Haag

Bruidspaleis Den Haag

uitgebreide collectie bruidsmode
BruidsmodeOutlet

BruidsmodeOutlet

prachtige bruidsmode niet duurder dan 795,-

Ook interessant

De nieuwste trends in trouwland

De nieuwste trends in trouwland

De trouwjurk die bij jou past

De trouwjurk die bij jou past
Bezoek ook de website:

Trouwen in Zeeland

Volg ons op social media