Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

 

De geschiedenis van de trouwtaart

 

bruidstaart_traditie

Tijdens de huwelijksdag is er eten en drank in overvloed. Dat hebben we met name aan de oud-Germanen te danken, die zich te pletter aten en dronken tijdens een huwelijksmaal om de goden aan hun kant te krijgen.

Bruidstaarten in alle soorten en maten

Als u gaat trouwen dan moet het huwelijksmaal van oudsher gezien worden als een soort offer. Het belangrijkste onderdeel van het menu is de bruidstaart. Bruidstaarten bestaan tegenwoordig in alle mogelijke maten, kleuren en vormen. De traditie is van oorsprong weer een verwijzing naar vruchtbaarheid. Een goed gerezen bruidstaart zou leiden tot een heel gelukkig huwelijk....

trouwtaart_traditie

Delen in het huwelijksgeluk

Vroeger kreeg de bruid van de genodigden de bruidstaarten cadeau. De traditie schreef dat er na de ceremonie stukken bruidstaart naar de afwezigen gebracht werden om hen te laten delen in hun huwelijksgeluk. Dergelijke gebruiken blijven de dag van vandaag achterwege. Tegenwoordig is de bruidstaart een pronkstuk tijdens het huwelijksfeest. De bruidstaart met verdiepingen is een typisch Amerikaans verschijnsel dat pas in de voorbije decennia hier populair werd.

Foto's: Cake Affair