Sleur en trends in trouwlocaties

Buiten trouwen

In het verleden was het altijd maar vanzelfsprekend dat het huwelijk werd voltrokken in de trouwzaal van het gemeentehuis of stadhuis. Als extra aanvulling waren er dan soms nog enkele externe trouwlocaties die ook waren aangewezen als Huis der Gemeente. Meestal non-profit locaties, zoals een historisch gebouw of een culturele locatie. Veel groter was het aanbod in die tijd nog niet. Dat gold overigens niet alleen voor Zuid Holland, maar ook in alle andere provincies in ons land.

Trouwen in de 80's en 90's

In de jaren '80 en '90 lieten de bruidsparen steeds vaker de bestaande sleur links liggen als het om trouwen en de bruiloft ging. Zo groeide dan ook de vraag naar eigentijdse alternatieven naast de bestaande trouwlocaties. Veel gemeenten zagen hun bruidsparen er met regelmaat voor kiezen om te trouwen in een andere gemeente als die wel een unieke trouwlocatie zoals een kerkje, traditioneel zeilschip of landelijke locatie e.d. in het bestand hadden. Dit was dan ook een goede reden om meer bijzondere locaties aan te wijzen als officiële trouwlocatie... Een trend was gezet!

Trouwen op een unieke locatie

Gemeenten als trendsetters of trendfollowers?

Met de overgang naar de magische jaren 2000 veranderde er veel. Zo ook in de trouwenbranche. Het koop- en selectiegedrag van de a.s. bruidsparen veranderde drastisch en de bedrijven in de trouwenbranche werden gedwongen om hier in mee te gaan, of op den duur af te haken. Eigentijdse aanbieders liepen (en lopen nog steeds) als trendsetter voorop. Dit gold ook voor de trouwlocaties, omdat de vraag naar eigentijdse locaties met maatwerk voor grote, kleine, moderne alternatieve, klassieke (etc..) gezelschappen snel groeide. Maatwerk en een persoonlijke touch werden de nieuwe in trend in trouwen! En deze trend is nooit meer verdwenen waardoor het een vast gegeven is geworden.

Zelf een trouwlocatie kiezen

Zoals gezegd moesten de gemeentes wel mee in de trend van uitbreiding van meer unieke trouwlocaties voor de wet en zo ontstond al snel het fenomeen van de trouwlocatie voor een dag. Bruidsparen kunnen in Zuid-Holland in bijna alle gemeenten zelf een trouwlocatie uitzoeken en deze laten aanwijzen als hun eigen trouwlocatie voor 1 dag. Trouwen op een boot, aan het water, op een landgoed... het werd hiermee allemaal mogelijk. Deze trouwlocaties moeten echter wel aan enkele voorwaarden voldoen. Zo dienen die locaties te beschikken over sanitair, goede hygiëne, voldoende parkeergelegenheid voor de gasten, kleedruimte voor de BABS, locatie van goede zeden, etc.. Een trend, gezet door de gemeenten en ontstaan vanuit de druk van de bruidsparen van nu!

Trendsetters of trendfollowers... Who cares??

Leuke adresjes

Abel.

Abel.

unieke trouwlocatie net buiten Rotterdam

Ook interessant

Gratis trouwen in Zuid-Holland

Gratis trouwen in Zuid-Holland

Een onbezorgde trouwdag

Een onbezorgde trouwdag
Bezoek ook de website:

Trouwen in Zeeland

Volg ons op social media