Kies je kleur: trouwen met een kleurenthema

Lampionnen op je bruiloft

Voordat jullie daadwerkelijk in het huwelijksbootje kunnen stappen, moeten er eerst een aantal zaken geregeld worden. Wat als eerste geregeld moet worden, zijn de kleuren. Kiezen jullie voor een bruiloft met een kleurenthema of gewoon kleuraccenten. Tja, waar moet je beginnen? Vroeger was het makkelijk want toen stond er één kleur centraal, namelijk de kleur wit. Tegenwoordig is er zoveel mogelijk! Bruidsparen willen op de mooiste dag van hun leven écht uitpakken. De dag wordt afgestemd op smaak en eigen wensen. In dit artikel lees je hoe je het beste de kleuren kunt gaan gebruiken voor jouw bruiloft. Ik weet zeker dat jij met deze tips een kleurige bruiloft krijgt waar je altijd al van gedroomd hebt.   

Waar moet ik beginnen?

Trouwen doe je als het goed is maar één keer, dus bedenk goed wat jullie willen uitstralen op deze dag. Vroeger dacht men bij een themahuwelijk aan een bruiloft in bijvoorbeeld Rock & Roll stijl, een kasteelhuwelijk of een garden wedding, maar tegenwoordig willen bruidsparen écht uitpakken en kiezen ze voor een kleuren thema. Om erachter te komen wat je mooi vindt, kun je door tijdschriften heen bladeren, bruiloften van anderen bekijken en plaatjes zoeken via Pinterest. Maar je moet natuurlijk met meerdere factoren rekening houden, daar lees je hieronder meer over. 

Ceremonie stoelen

Welke kleuren passen het beste bij jullie trouwlocatie?

Jullie hebben vast al een trouwlocatie op het oog of misschien zelfs al geboekt. Bedenk welke kleuren het beste bij de locatie zullen passen. Als jullie bijvoorbeeld in een kasteel trouwen met veel donkerrode accenten, dan zou ik persoonlijk niet kiezen voor paars en roze als hoofdkleur. En wanneer je je bruiloft buiten viert, komen de kleuren heel anders uit dan wanneer je in een modern restaurant trouwt. Kijk dus goed welke kleuren centraal staan op jullie locatie. Kijk naar de decoratie, vloer, behang of kleuren op de muren. 

Nog geen locatie gekozen? Per locatie vind je hier de juiste kleur!

Hebben jullie nog geen trouwlocatie uitgekozen, maar willen jullie de locatie aanpassen op de kleuren die jullie mooi vinden? Dan volgen hier een aantal tips. De kleur groen past bijvoorbeeld het beste bij een buiten bruiloft. Vind je blauw mooi, dan is een beach wedding of een huwelijk aan het water heel leuk. Rood en goud lenen zich uitstekend voor een kasteelhuwelijk. Paars en roze staan weer heel mooi bij een witte locatie. En zo zijn er nog wel meer combinaties te bedenken. 

Sweet-table

Vergeet de (rode) loper niet!

Geen huwelijk is compleet zonder tenminste één loper en dat hoeft niet per sé rood te zijn. Een loper voor jullie trouwdag kan alle kleuren van de regenboog hebben. Het is maar net wat je wilt of wat het beste bij jullie thema past. Bij een kasteelbruiloft zou een rode loper van rodelopers.com perfect passen! Maar bij een buiten bruiloft is de witte loper heel stijlvol. Wil je meer glamour? Dan kies je voor een luxe loper die je met glans naar het altaar leidt. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Weet welke kleur je exact hebt gekozen

Een veel voorkomende fout is dat bruidsparen niet exact weten welke kleuren ze hebben gekozen. Kies je bijvoorbeeld voor een bruiloft met de kleuren blauw en roze? Bedenk dan welke exacte kleuren jullie willen. Er zijn namelijk wel 100 verschillende kleuren blauw. Ga naar de verfwinkel en zoek de juiste kleurennummers op. Verf de kleuren die jullie willen op verschillende stukjes hout of papier en neem dit altijd mee. En wanneer jullie de trouwkaarten gaan uitzoeken, kun je de op deze manier exact aangeven welke kleuren jullie willen gebruiken. Ook de bruidstaart, het bruidsboeket, de huwelijksbedankjes en de trouwkleding kan perfect op jullie gekozen kleuren aangepast worden. Eigenlijk kan elk onderdeel van de bruiloft aangepast worden op jullie kleurenthema. 

Versiering bruiloft

Ga niet voor te veel kleur, dat wordt rommelig

Een bruiloft met te veel kleuren ziet er ontzettend rommelig uit. Je kunt eventueel wel meerdere kleuren voor je bruiloft gebruiken, maar het is belangrijk dat je het allemaal niet té doet. Je moet bijvoorbeeld niet op elke lege plek van jullie trouwlocatie een lintje of ballonnetje hangen zodat alles roze is. Sla dus niet te ver door in jullie keuzes. Kies voor vrolijke kleuren, maar hou het stijlvol. 

Leuke adresjes

De Steinsetuin

De Steinsetuin

trouwen in een landelijke omgeving
Boca Grandi

Boca Grandi

trouwlocatie op het strand
Van der Spek bruidsboeketten

Van der Spek bruidsboeketten

voor al jouw bruidswerk!
Blitz! Ballonnen, Decoraties & Styling

Blitz! Ballonnen, Decoraties & Styling

de sfeermaker op uw bruiloft
Butik Pastam nl

Butik Pastam nl

cakes & bakes
Feestgastenboek.nl

Feestgastenboek.nl

de sfeermaker voor iedereen!

Ook interessant

De nieuwste trends in trouwland

De nieuwste trends in trouwland
Bezoek ook de website:

Trouwen in Zeeland

Volg ons op social media