Kosten van drank op een bruiloft

Toosten op je bruiloft

Wanneer je een budget op gaat stellen voor jouw bruiloft, is het belangrijk om rekening te houden met de kosten van de drank. Een cateringbedrijf berekent al snel extra kosten omdat niet alleen de drank, maar ook de kosten voor personeel, marketing en vervoer moeten worden betaald. Daarom is het vaak voordeliger om zelf online drank te bestellen en een open bar te houden. 

Heb je rekening te houden met een budget? Door het bestellen bij een online slijterij met een groot aanbod, bestel je alles wat je nodig hebt in één keer en houd je makkelijk het overzicht van de kosten. Lees in dit artikel met hoeveel drankjes per persoon je rekening moet houden. 

Gemiddeld drankgebruik per persoon op een bruiloft

Per uur drinkt een gast gemiddeld twee tot drie drankjes. Dit is goed om te weten want zo wordt het berekenen van de kosten per persoon een stuk makkelijker. Bij ontvangst van de gasten wordt meestal geen alcohol geserveerd, maar eerder koffie, thee of een frisje. 

Koffie serveren op je bruiloft

Bij de lunch of het diner worden echter gemiddeld twee alcoholische drankjes gedronken. Organiseer je een borrel? Houd dan rekening met tweeënhalf drankjes per persoon per uur. Het eerste uur drinkt een gast rond de drie drankjes. In de daaropvolgende uren zal dit ongeveer twee extra drankje zijn per persoon per uur. 

De huwelijksvoltrekking

Tijdens de huwelijksvoltrekking wordt er niet gedronken. Deze officiële plechtigheid duurt ongeveer driekwartier. Nadat jullie elkaar het ja-woord hebben gegeven, wordt de bruidstaart aangesneden. De meeste bruidsparen kiezen ervoor om te toosten met champagne. Voor de kids is er eventueel alcoholvrije kinderchampagne verkrijgbaar. Ook voor die ene zwangere vriendin of voor degene die nog moeten rijden zijn er alcoholvrije drankjes te verkrijgen. 

Bruidstaart met champagne

Waar kan ik het beste drank kopen voor mijn bruiloft?

Champagne nodig voor je toost of wijn en bier voor je borrel? Er zijn verscheidene online slijterijen waar je eenvoudig online drank kan bestellen. Je kan kiezen uit gespecialiseerde webshops, maar er zijn ook verscheidene algemene drankenspeciaalzaken. 

Het voordeel van de algemene drankenspeciaalzaken is dat je alle soorten drank in één keer kan bestellen. Dit scheelt je onderaan de sstreep veel geld door te besparen op verzendkosten. 

Ook interessant

Kies je kleur: trouwen met een kleurenthema

Kies je kleur: trouwen met een kleurenthema

Etiquette van het huwelijk

Etiquette van het huwelijk

Jullie trouwdag in stijl

Jullie trouwdag in stijl
Bezoek ook de website:

Trouwen in Zeeland

Volg ons op social media