Trouwen in de gemeente Waddinxveen

Waddinxveen_trouwen_huwelijk

Het huwelijk is één van de mogelijkheden om de relatie met je partner officieel vast te leggen. Ga je trouwen? Dan doe je eerst en meldign in de gemeente waar je gaat trouwen. Je kunt de melding schriftelijk doen of je kunt persoonlijk langs gaan bij de gemeente. 

Trouwlocaties

• Gemeentehuis Waddinxveen

Eigen locatie kiezen

In Waddinxveen is het mogelijk om op elke locatie in de gemeente te trouwen. Voorheen was dit alleen mogelijk in het gemeentehuis en vier andere, speciaal daarvoor aangewezen locaties. Met het vrijgeven wil de gemeente tegemoetkomen aan de wensen van toekomstige bruidsparen, die hiermee een meer persoonlije invulling kunnen geven aan deze speciale dag. Bruidsparen kunnen zelf een locatie kiezen. Dit kan een gebouw maar ook in de openlucht zijn. De eigenaar/beheerder van die locatie moet het natuurlijk wel goed vinden.

Trouwambtenaren

Ind e gemeente Waddinxveen zijn enkele buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand benoemd. Zij zijn uitsluitend belast met het voltrekken van betaalde huwelijken. Deze trouwambtenaren voltrekken het huwelijk op voorkeur van het bruidspaar. Je mag je voorkeur doorgeven aan de mabtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente op het moment dat je de melding van het huwelijk hebt gedaan. Het is gebruikelijk dat er voor de huwelijksvoltrekking een gesprek plaatsvindt tussen het bruidspaar en de trouwambtenaar met de bedoeling aan de huwelijkvoltrekking een persoonlijk karakter te geven. De ambtenaar van jouw keuze neemt hiertoe enige tijd (minimaal twee weken voor de huwelijksvoltrekking) persoonlijk contact met je op.

trouwen_in_Waddinxveen

Kosten van het huwelijk

Maandag t/m donderdag

09.00 tot 12.00 uur alle locaties: € 305,00
13.00 tot 16.00 uur alle locaties: € 388,00

Vrijdag

09.00 tot 22.00 uur alle locaties: € 499,00

Zaterdag

09.00 tot 16.00 uur gemeentehuis: € 831,00
Overige locaties (de kosten van het gebruik van een andere locatie dan het gemeentehuis): € 499,00
Benoeming als buitegewnoon ambtenaar van de burgerlijke stand (is in een andere gemeente BABS): € 210,00

Overige kosten

Trouwboekje: € 27,70
Getuige van de gemeente, per getuige, locatie gemeentehuis: € 47,10
Getuige van de gemeente, per getuige, locatie ergens anders: € 94,20

Kosteloos trouwen

Gratis trouwen is mogelijk op maandag- en dinsdgaochtend om 08.30 uur. Het gratis huwelijk vindt plaats in een van de spreekkamers op het gemeentehuis. Het bruidspaar kan alleen de getuigen meenemen. Meer personen is helaas niet mogelijk. Bij een gratis huwelijk moet tenminste een van jullie beiden in Waddinxveen wonen en ingeschreven staan. 

Meer informatie over trouwen in Waddinxveen

Gemeente Waddinxveen
Raadhuisplein 1
2741 HR
Tel: 0182 624500
Website: www.waddinxveen.nl
E-mail: gemeente@waddinxveen.nl

Trouwbedrijven gemeente Waddinxveen


Trouwambtenaar Pim van der Tas

Trouwambtenaar Pim van der Tas

WaddinxveenBezoek ook de website:

Trouwen in Zeeland

Volg ons op social media