Trouwen in de gemeente Midden-Delfland

Midden-Delfland_trouwen

In de gemeente Midden-Delfland ben je verzekerd van een bijzondere trouwdag. De toegewijde ambtenaren geven je persoonlijke aandacht en ze laten niets aan het toeval over. Ze zorgen samen met het bruidspaar voor een onvergetelijke trouwdag.

Melding voorgenomen huwelijk

Als je besluit te gaan trouwen, dan moet je dit officeel melden in de gemeente waar je gaat trouwen. Dit wordt melding van het voorgenomen huwelijk genoemd. Een melding voorgenomen huwelijk is een officiële verklaring van jou en je partner waarm je aangeeft met elkaar te willen trouwen. Je doet de meldign van het voorgenomen huwelijk in de gemeente waar je gaat trouwen. Wonen jullie buiten Nederland en heeft in ieder geval één van jullie de Nederlandse nationaliteit? Je doet dan de melding voorgenomen huwelijk in Den Haag.

Trouwlocaties

• Gemeentehuis Midden-Delfland
• Oude Raadhuis Maasland
• Oude Raadhuis Schipluiden
• Centrum op Hodenpijl
• De Vijverschie
• Boerderijrestaurant de Lickebaertshoeve
• Zalencentrum het Trefpunt
• Restaurant De Scheepswerf
• Vlietzight Partcenter
• Rechthuis van Zouteveen
• Koffiehuis de Hooiberg

Eigen locaties

Wil je altijd al op die ene, voor jullie zo speciale locatie in Midden-Delfland trouwen? Dan dienen jullie hiervoor een ondertekend verzoek in bij de gemeente. Naar aanleiding van het verzoek worden er formulieren naar jullie gestuurd waarop jullie en de eigenaar van de locatie ervoor tekenen dat de locatie aan vooraf vastgestelde voorwaarden voldoet. Deze voorwaarden hebben te maken met de toegankelijkheid en de veiligheid van de locatie en de aansprakelijkheid van de locatiebeheerder en het bruidspaar. De locatie wordt voor één dag aangewezen als trouwlocatie. Het bruidspaar en de eigenaar van de locatie ontvangen allebei het besluit naar aanleiding van het verzoek. Er wordt wel extra toeslag gerekend op een eigen gekozen locatie.

trouwen_in_Midden-Delfland

Trouwambtenaar

In de gemeente Midden-Delfland ben je verzekerd van een mooie trouwceremonie. Daarnaast kun je rekenen op persoonlijek aandacht van toegewijde trouwambtenaren die niets aan het toeval overlaten om jou een bijzondere dag te bezorgen. De trouwambtenaar wordt officieel 'buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand' genoemd. Je kunt de ambtenaar die jou trouwt kiezen. Ook is het mogelijk om een trouwambtenaar uit een andere gemeente eenmalig te benoemen als trouwambtenaar van de gemeente Midden-Delfland. 

Kosten van het huwelijk

Huwelijk pf partnerschap met ceremonie maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur: € 485,25
Omzetting van partnerschap naar huwelijk: € 485,25

Plechtigheid met ceremonie

Toeslag ander tijdstip, weekend of feestdag: € 90,20
Toeslag eenmalige locatie: € 228,30
Toeslag eenmalige trouwambtenaar: € 79,90

Overige kosten

Trouwboekje: € 46,85
Getuige van de gemeente, per getuige (alleen bij gratis huwelijk): € 26,25
Annulering huwelijk, partnerschap of omzetting: € 205,55

Gratis trouwen

In de gemeente Midden-Delfland is het mogelijk om gratis te trouwen. Dit kan op maandag om 09.00 en 09.30 uur. Dit is een eenvoudige plechtigheid van maximaal 10 minuten op het gemeentehuis van Midden-Delfland. Houd er rekening mee dat je niet op korte termijn terecht kunt. Informeer dus tijdig bij de gemeente. 

Meer informatie over trouwen in Midden-Delfland

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden
Tel: 0153 804111
Website: www.middendelfland.nl
E-mail: gemeente@middendelfland.nl
Bezoek ook de website:

Trouwen in Zeeland

Volg ons op social media