De trends in bruidsboeketten

De trends in bruidsboeketten

Nu jullie binnenkort gaan trouwen, moet er veel geregeld worden. Een van de dingen die jullie moeten regelen, zijn de bloemen voor de bruiloft. Van het bruidsboeket tot en met de versiering voor de trouwauto. Misschien heb je al helemaal in je hoofd welke bloemen er in het bruidsboeket moeten komen, maar het kan ook zo zijn dat je vanaf nul begint. Hoe dan ook, een beetje extra inspiratie is nooit verkeerd. Laat je op deze pagina inspireren door de bruidsboeketten trends van dit moment!

Verschillende soorten bruidsboeketten

Er zijn heel veel verschillende soorten bruidsboeketten, maar wat maakt jouw trouwboeket speciaal? Allereerst moet het een persoonlijk bruidsboeket worden, eentje die bij jou past. Wat vind je mooi? Welke kleuren moeten er in het bruidsboeket komen? Welke bloemen passen bij het thema van jullie trouwdag? Allemaal stof om over na te denken dus! Daarom is het verstandig om dit artikel even door te lezen, zo kom je er misschien achter wat je mooi vindt en wat echt bij jou en bij de bruiloft past. 

Een persoonlijk bruidsboeket

De trends op het gebied van bruidsboeketten

Wanneer je mee wilt gaan met de laatste trends, is het verstandig om je te verdiepen in de verschillende soorten bloemen. Hieronder hebben wij de belangrijkste trends op het gebied van bruidsboeketten voor je op een rijtje gezet. Wij weten in ieder geval zeker dat je helemaal blij wordt van al deze bloemen! Van weelderige boeketten tot droogbloemen en van graassen tot seizoensgebonden bruidswerk. Laat je inspireren!

Droogbloemen

Het zal je vast niet helemaal ontgaan zijn, maar droogbloemen zijn helemaal hip dit moment! Niet alleen bij je thuis op de salontafel, maar ook bij trouwerijen en andere partijen. Trouwen jullie in boho style? Dan past deze trends perfect bij jullie bruiloft! Maar ook als jullie huwelijk een klassiek of rustiek thema heeft, passen droogbloemen hier perfect bij. 

Droogbloemen in je bruidsboeket

Kleurrijke bruidsboeketten

We mochten al eerder kennismaken met deze trend, maar ook nu doet hij weer lekker mee! De bruidsboeketten mogen lekker kleurrijk zijn, iedereen houdt toch van gekleurde bloemen? Het ziet er lekker vrolijk uit! Je zou haast denken dat een trend met neutrale tinten en een trends met mega veel kleur niet bij elkaar passen in één trouwseizoen, maar je ziet het... Het kan! Ben je een wat meer ingetogen persoon? Dan passen de natuurlijke tinten bij jou. Voor de wat uitbunderige types of voor degene die gewoon van veel kleur houden, is dit een leuke trend! 

Boeketten met natuurlijke tinten

We hadden het net al even over de boeketten met natuurlijke tinten, maar dit is zeker een trend in bruidsboeketten wat je veel terug gaat zien. Zeker bij een herfst- of winterbruiloft is dit de perfecte trend! Dit komt door de wat donkerde kleuren. Maar organiseer jij een bruiloft in de lente of zomer en vind je dit een te gekke trend? Vraag dan een bloemist bij jou in de buurt om advies, misschien zin de kleuren aan te passen naar een iets zachtere tint. 

Bruidsboeket met natuurlijke tinten

Speelse trouwboeketten

De aronskelk, dat kleine stijve bolletje wat voorheen als bruidsboeket verkocht werd, is helemaal passé. De bruidsboeketten van dit moment worden allemaal wat speelser. Dit fenomeen noemen we: het weelderige boeket, oftwel het veldboeket. Dit boeket mag lekker groot en wild zijn en eigenlijk maakt het niet uit welke bloemen of grassen je er in stopt. Weg met het strak gebonden bruidsboeket, maar kies voor eentje waarmee je echt een statement maakt. 

Welke bloemen passen bij welk seizoen?

Bij elk seizoen horen andere bloemen. Bij een zomerse bruiloft kun je bijvoorbeeld zonnebloemen in je bruidsboeket laten verwerken. Trouw je in de winter? Dan passen de amaryllis of de kerstster perfect bij jouw bruiloft. Wanneer je jouw bruidsboeket aanpast aan het seizoen, zit je altijd goed. Daarbij zijn niet alle bloemen ieder seizoen te verkrijgen. De pioenrozen zijn daar een voorbeeld van. Vraag dus aan de bloemist welke bloemen er rond jullie bruiloft beschikbaar zijn. 

Een zomers bruidsboeket

Kan je geen genoeg krijgen van alle bruiloft trends? Kijk dan even aan de rechterkant van deze pagina. Daar vind je nog meer trends van de laatste tijd. En natuurlijk hoef je niet perse mee te gaan met de trends, je moet vooral doen wat jij mooi vindt en wat bij jouw bruiloft past. 

Leuke adresjes

Van der Spek bruidsboeketten

Van der Spek bruidsboeketten

voor al jouw bruidswerk!

Ook interessant

Trends in trouwringen

Trends in trouwringen

Sleur en trends in trouwlocaties

Sleur en trends in trouwlocaties

De nieuwste trends in trouwland

De nieuwste trends in trouwland

De betekenis van het bruidsboeket

De betekenis van het bruidsboeket
Bezoek ook de website:

Trouwen in Zeeland

Volg ons op social media