Hoe zoek je als bruidegom je trouwpak uit?

Persoonlijk-trouwkostuum

Een trouwpak uitkiezen is voor jou als bruidegom een van de belangrijkste dingen wanneer je gaat trouwen. Maar hoe zoek je als bruidegom je trouwpak uit? Er zijn namelijk zoveel verschillende stijlen. Kies je voor een trouwpak uit de collectie of wil je een pak op maat laten maken? In dit blog geven wij je tips hoe je het beste jouw trouwpak kunt uitkiezen.  

Begin op tijd met de zoektocht naar jouw perfecte trouwpak

Misschien een beetje overbodig dat we dit vertellen, maar begin echt op tijd met zoeken. Wij raden je aan om ongeveer zes maanden voor het huwelijk op zoek te gaan naar een trouwpak. Zo heb je genoeg tijd om een trouwkostuum uit te zoeken en er kan een hoop stress voorkomen worden. Zeker wanneer je je trouwpak op maat wilt laten maken, is het aan de raden om op tijd te beginnen. Ga niet eerder dan zes maanden op zoek, want in deze tijd kun je nog kilo’s afvallen of aankomen. De maten kloppen dan niet meer en dat zou zonde zijn toch?

Trouwkleding-bruidegom

Verschillende soorten en stijlen trouwpakken

Er zijn heel veel verschillende soorten en stijlen trouwpakken. Voordat je dus op zoek kunt gaan naar een trouwpak, raden wij je aan om je eerst even te verdiepen in de verschillende stijlen. Je kunt bijvoorbeeld een moodboard maken op Pinterest en daar de mooiste trouwpakken in opslaan. Wanneer je naar een trouwpakken expert gaat, kun je je moodboard laten zien zodat zij ook gelijk een goed beeld krijgen van wat jij mooi vindt. Wij hebben hieronder de bekendste stijlen voor je op een rijtje gezet. 

Een smoking als trouwpak

De smoking is een tweedelig kostuum wat uit een broek en een jasje bestaat. De traditionele smoking is zwart en wordt gedragen met een zwarte vlinderdas. Vandaar dat de dresscode ook wel ‘black tie’ genoemd wordt. Bij de smoking worden er lakschoenen gedragen. Meestal wordt de smoking los gedragen zodat je je broekriem kunt laten zien. Vind je dit niet zo mooi? Dan kun je ervoor kiezen om een jasje met taillesjerp te dragen. Met een smoking weet je in ieder geval zeker dat je stijlvol gekleed bent. Je kunt ook je (dag)gasten vragen om een smoking te dragen. Hiermee creëer je een mooi geheel en het ziet er ook nog eens prachtig uit op de trouwfoto’s! 

Trouwpak-personaliseren

Een jacquet dragen op je trouwdag

Een jacquet is een heel stijlvol pak, maar komt wel iets minder vaak voor. Een jacquet is formeler dan een smoking. De mooie details die op een jacquet aanwezig zijn, waaronder de split die in de onderrug begint en de bijpassende knopen die daarnaast zitten, geven het geheel een unieke uitstraling. Een zwart jacquet kan er ook prachtig uitzien, maar dit ziet er wel iets minder feestelijk uit. Wil jij ook een jacquet dragen op je trouwdag? Dan wordt dit ook van de belangrijkste gasten verwacht. Het is wel gepast als de jacquet van de bruidegom net iets afwijkt van de jacquet van de gasten. 

Rokkostuum als trouwpak

Het meest formele pak dat je kunt kiezen voor je trouwdag is het rokkostuum. Het rokkostuum wordt ook wel het pinguïnpak genoemd. Bij een jacquet is het jasje rond weggesneden, maar bij een rokkostuum is het jasje aan de voorkant redelijk kort met een scherpe punt. Het rokkostuum heeft wel een lang achterpand. Bij een rokkostuum hoor je ook een gilet te dragen, in de kleur zwart. Het rokkostuum valt onder de dresscode white tie. 

Trouwpak-uitkiezen

Een ‘gewoon’ trouwpak

Natuurlijk is een trouwpak nooit gewoon, maar de drie formeelste stijlen hebben we hierboven al benoemd. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een modern trouwpak (colbert en pantalon) en daarnaast kun je bij de bovengenoemde stijlen altijd afwijken van de etiquette. Tegenwoordig is er van alles mogelijk! 

Waar moet je je trouwpak gaan kopen?

Voor een moderne trouwpak voor heren ga je naar Suitsatsea. Dit is de best beoordeelde trouwpakken style-artist waar alleen trouwpakken op maat worden gemaakt. Geen winkel, maar een man cave waar je als man lekker kunt relaxen en een koud biertje aan de bar kunt wegtikken. De man cave is voorzien van toffe gadgets en zit op een verrassende locatie, met fantastisch uitzicht over het Veluwemeer. Je kunt natuurlijk ook naar een winkel gaan waar je gelijk kunt passen. Het nadeel is dan wel dat je daar niet de enige bent. Het voordeel van Roka is dus dat je gelijk je trouwpak ziet en dat je alles gelijk kan passen. Het voordeel van Suitsatsea is dat je daar de volledige aandacht krijgt. Je hoeft de winkel niet in en uit en een groot voordeel is ook dat je een non-conventioneel trouwpak krijgt. Suitsatsea is bijvoorbeeld de grondlegger van groene- of vintage trouwpakken in Nederland! 

Je mag natuurlijk zelf kiezen waar jij je trouwpak gaat kopen. Misschien wil je wel naar de trouwpakken specialist bij jou in de buurt of heb je een bepaald merk gezien die de trouwpakken winkel iets verderop verkoopt. De keuze is aan jou. 

Leuke adresjes

Bruidspaleis Den Haag

Bruidspaleis Den Haag

kies voor een pak met een perfecte snit
TailormadeSuits

TailormadeSuits

stel geheel uw eigen trouwpak samen

Ook interessant

Hoe draag je een smoking?

Hoe draag je een smoking?

Voorbereiden op de grote dag als man zijnde

Voorbereiden op de grote dag als man zijnde

Etiquette voor het dragen van een kostuum

Etiquette voor het dragen van een kostuum
Bezoek ook de website:

Trouwen in Zeeland

Volg ons op social media