De nieuwste trends in trouwringen

Trends in trouwringen

Ben je ten huwelijk gevraagd en heb jij volmondig "JA" gezegd? Gefeliciteerd! Nu kunnen jullie beginnen met alle voorbereidingen! Want voordat je daadwerkelijk in het huwelijksbootje kunt stappen, moeten er eerst een aantal zaken geregeld worden. Op deze pagina gaan we het hebben over de trouwringen. Een van de belangrijkste onderdelen van de bruiloft wat ons betreft, want zo'n ring draag je je hele leven als het goed is. Wellicht heb je al nagedacht over hoe deze eruit moet komen te zien en wat bij jou en je partner past. Om alvast wat inspiratie op te doen, hebben wij de nieuwste trends in trouwringen voor je op een rijtje gezet. Vroeger kocht men een simpele geelgouden ring, maar tegenwoordig is er zoveel mogelijk. Je wilt toch niet achterblijven...

Wat zijn de trouwringen trends van dit moment?

Vroeger had je niet zoveel keuze in trouwringen, maar tegenwoordig is er van alles mogelijk. We snappen dat je door de vele opties geen keuze kunt maken. Daarom hebben wij de trouwringen trends van dit moment voor je op een rijtje gezet. Uiteraard beslis je zelf wat het beste bij jou en je partner past. Het bekijken van deze unieke trends kan voor inspiratie zorgen en je juist een handje helpen bij jullie keuze. 

Bijzondere trouwringen

Ringen met een Smaragd steen

Een heuse trend van dit moment! De trouwring met een Smaragd steen. Deze steen is groen en laat dat nu net de kleur van duurzaamheid zijn. Iets wat steeds vaker terug komt. Van de Smaragd wordt verwacht dat het de steen van dit trouwseizoen zal worden. De Smaragd is zachter dan de diamant, maar verdiend het om met zorg behandeld te worden. 

Al bekend met het materiaal Carbon?

Wellicht dat je er al eens van gehoord hebt, maar bij dit materiaal denk je niet meteen aan een trouwring. Toch is dit het perfecte materiaal voor ringen voor het bruidspaar. Dit materiaal oxideert niet onder invloed van water en zuurstof, een belangrijke eigenschap toch? Heb je last van een huidallergie? Dan is dit de perfecte keuze voor jou. Carbon is een huidvriendelijk materiaal. De kleur van Carbon is donkergrijs en soms zelfs zwart, maar dat geeft de ring juist een robuuste en stoere uitstraling. Dit is het enige materiaal dat de trouwring een donkere kleur kan geven. Dus stoere bruid en bruidegom... Dit is de perfecte keuze voor jullie! Trouwringen van Carbon worden meestal gecombineerd met titanium of staal. Hiermee geef je een unieke tint aan de ring. Het volgen van diverse trends is superleuk, maar het moet natuurlijk wel bij je passen. Ga voor een ring die bij je past, want als het goed is draag je de trouwring voor de rest van je leven. 

Stoer bruidspaar

Roos geslepen ringen voor de bruiloft

Dit is een echte traktatie voor het oog, het oog wil immers ook wat... De roos geslepen diamanten trouwring! De roosgeslepen ring heeft een platte bodem en een koepelvormige bovenkant die dus lijkt op een rozenkop. Deze vorm werd in de 16e eeuw al uitgevonden en het leuke van deze trend is dat door de platte onderkant, de steen nog groter lijkt dan het werkelijke karaatgewicht! Deze trend heeft iets romantisch en antieks. Momenteel zeer populair, mede dankzij de vintage en retro bruiloften van de afgelopen tijd. 

Vierkante trouwringen, say what?!

Oh yes! Nog niet zo super lang hoor, maar ze bestaan! Van onze trouwringenpartners horen we dat vierkante trouwringen steeds meer verkocht worden. Eigenlijk worden ze nu pas ontdekt en daarom is de verwachting dan ook dat deze ringen razendsnel de deur uit gaan. De trouwring is vierkant van buiten, maar van binnen rond afgewerkt. Het verschil merk je amper en de ring zal niet snel draaien. Qua pasvorm kun je wel wat verschil merken dan met een 'normale' ronde ring. Natuurlijk vraag je je af of het wel lekker zit, maar dat is echt per persoon verschillend. De een vindt het juist lekkerder zitten. Dit is het juiste moment om de ringen aan te schaffen! Met deze upcoming trend ben je verzekerd van een unieke en originele trouwring. Je hebt vast en zeker nog niet eerder een bruidspaar gezien met vierkante trouwringen. Benieuwd naar deze unieke trend? Informeer dan bij de leuke adresjes aan de rechterkant op deze pagina. 

Vierkante trouwringen
Foto: BijzondereTrouwringen.nl

De chique open trouwring

Misschien niet traditioneel, maar wel ongelooflijk chique! Vier jullie liefde met deze unieke trend. De open trouwring met een serieus romantische symboliek. Valt je keuze voor een diamant of meerdere diamantjes aan twee kanten? Dit wordt ook wel Toi et Moi genoemd, wat jij en ik betekent in het Frans. Een mooi symbool van twee zielen die één worden. Dit zal zeker een van de favoriete trends van dit seizoen worden, misschien wel mede dankzij de vele blingbling. 

Wat kies jij?

Met de bovengenoemde stijlen kies je een unieke trouwring uit. De meeste trouwringen zijn glad, maar groffe trouwringen of ringen die oneffen zijn, komen ook steeds meer in de mode. De topmerken hebben dit soort ringen ook steeds vaker in de collectie. De klassieke trouwringen treden emer naar de achtergrond, er wordt nu ruimte gemaakt voor ringen met een alternatieve en unieke uitstraling. Wanneer je voor bijzondere trouwringen kiest, zul je niet gauw een ander stel tegenkomen met precies dezelfde trouwringen. 

Leuke adresjes

Juwelion

Juwelion

hippe trouwringen tegen een aantrekkelijke prijs
Circles Trouwringen

Circles Trouwringen

al jaren de trouwringen specialist
Van der Zwart Trouw Jewelz

Van der Zwart Trouw Jewelz

levenslange garantie op ringen

Ook interessant

Bijzonder mooie trouwringen

Bijzonder mooie trouwringen
Bezoek ook de website:

Trouwen in Zeeland

Volg ons op social media