Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

Bijzonder mooi!

Van harte gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! Het symbool van jullie huwelijk zijn natuurlijk de trouwringen. Weten jullie al wat voor soort trouwringen jullie willen? Er is namelijk ook nog heel veel mogelijkheden waar jullie misschien niet aan hebben gedacht . Hieronder een aantal bijzondere, niet zo voor de hand liggende, maar schitterende opties. 

trouwring

Mokumé Gane.

Een zeer bijzondere Japanse smeedtechniek, ontstaan in de 17e eeuw. Het betekent letterlijk Houtnerf Metaal. Verschillende lagen metaal bijvoorbeeld: goud, platina, koper, zilver, messing of tombak,  deze worden onder een bepaalde temperatuur en druk aan elkaar gesmolten. Hierdoor ontstaat een 'blok' Mokumé met daarin verschillende lagen metaal.
Door middel van boren, frezen, vijlen, etsen afgewisseld met het dunner smeden van het blok Mokumé, ontstaan er aan de oppervlakte van dit metaal patronen die de indruk geven van een in de natuur ontstaan metaal. De ringen krijgen hierdoor een heel bijzonder uiterlijk en elke trouwring is uniek. Twee dezelfde Mokumé Gane trouwringen bestaan niet! 

 

Verschillende kleuren goud

Kennen jullie de kleuren grijsgoud en abrikoosgoud al? Dit zijn de kleuren die waarschijnlijk niet meteen in je opkomen wanneer je aan je trouwringen denkt en juist daardoor zijn ze bijzonder. Het grijsgoud kan door middel van Ruthenium (zwart rhodium) heel donker gemaakt worden, wat een mooi contrast geeft wanneer het met bijvoorbeeld witgoud wordt gecombineerd. Een mooi voorbeeld hiervan vind je in de Black and White collectie van Breuning. Abrikoosgoud is een schitterende, zachte kleur die tussen geelgoud en roségoud in zit dus mochten jullie van mening verschillen over geelgoud en roségoud dan is dit misschien een hele goede optie. Promises heeft ook een hele mooie abrikooslijn.

 

trouwringen

 

Hartslag in jullie trouwringen

Jullie hartslagen vereeuwigd in jullie trouwringen is tegenwoordig ook een optie en daarbij bijzonder en natuurlijk uniek!. Bij de ringen van Insignity Heartbeats bijvoorbeeld worden er in de winkel filmpjes gemaakt van jullie hartritme. Deze worden ingeladen in een 3-D computer programma. Zo zien jullie direct hoe jullie trowringen eruit komen te zien met jullie eigen hartslagen. Persoonlijker kan echt niet! 

Hout, keramiek of carbon… geen voor de hand liggende materialen maar goed en mooi te verwerken in trouwringen. Keramiek is in vele verschillende kleuren te verkrijgen en geeft jullie ringen meteen persoonlijkheid. Ook hout is een mooie tegenhanger voor metalen en geeft leven aan de ringen. Carbon is een mooi, stoer materiaal en het tegenovergestelde van de klassieke geelgouden trouwring zoals we die kennen. Zijn jullie dus op zoek naar iets anders en niet naar traditionele trouwringen? Kijk eens in de collectie van Edeldesign!

 

trouwringen_samen_een

Samen één!

De collectie Signs of Love bestaat uit ringen die samen één symbool vormen wanneer ze tegen elkaar aan gehouden worden. Er zijn verschillende symbolen dus er is altijd wel iets te vinden dat voor jullie een speciale betekenis heeft. Zo is er een infinity symbool, een tree of life of een hart. Een unieke collectie waarmee jullie heel duidelijk laten zien: Jullie horen bij elkaar! 

Natuurlijk is er nog veel meer te ontdekken dus veel plezier met speuren en willen jullie wat meer informatie of gewoon een vrijblijvende afspraak om alle opties, materialen en vormen door te spreken of te bekijken? Ga dan naar een echt speciaalzaak zoals bijvoorbeeld Le Mariage Trouwringen en laat jullie verrassen!